Wat ik zo fantastisch vind aan een groep

Gepubliceerd op 20 januari 2020 om 14:27

Als gewichtsconsulent begeleid ik mensen individueel maar ook in kleine groepjes. Ik vind beide geweldig en ik wil graag uitleggen wat ik dan zo leuk vind aan het begeleiden van groepen.

 

De dynamiek in een groep is altijd fantastisch. Ik kan zelf heel veel vertellen over gezonde voeding, over gezond afvallen en ik heb altijd wel een tip klaar als iemand ergens moeilijkheden mee heeft. Maar weet je, in een groep hoef ik niet zo veel tips te geven. De groep komt altijd samen tot een bepaalde tip, een uitkomst of een inzicht. Ik ben er om te sturen, om aan te vullen en.....om vragen te stellen. Ondanks dat mensen elkaar vaak niet kennen, zijn ze erg open omdat het veilig voelt, iedereen in hetzelfde schuitje zit en met dezelfde 'problemen' kampt. Schaamte verdwijnt binnen no-time en maakt plaats voor openheid, voor empathie, voor het willen helpen en geholpen worden. Dát vind ik zo fantastisch aan een groep. 

Zelf heb ik als deelnemer mogen ervaren hoe het is om in een groep deel te nemen en wanneer de basis binnen de groep oké is, wanneer de deelnemers zich veilig en vertrouwd voelen, maakt de groep ontzettend grote stappen. 

Dát is wat ik binnen mijn eigen groepen wil neerzetten. Veiligheid en vertrouwen zodat er lifechanging stappen gezet worden!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.