Honger van een appel

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 09:32

Zelf heb ik het ook wel eens en ik hoor het bij mijn klanten ook steeds vaker.

"ik krijg honger na het eten van een appel".

 

Hoe kan dit eigenlijk, want een appel is een gezond product. Het bevat veel goede voedingsstoffen en vezels en dus zou het de honger toch eigenlijk moeten stillen.

Ik heb mijn grote vriend google geraadpleegd, want zelf kon ik het niet verklaren.

Het nadeel van mijn grote vriend is dat iedereen alles op google kan plaatsen, dus ik ben me er heel erg van bewust dat het niet waar hoef te zijn wat google tegen mij zegt.

 

Zo vond ik een aantal verklaringen:

1) Het zit tussen de oren: Dit is heel goed mogelijk en wanneer het enkel bij 1 persoon honger zou opwekken, zou ik het misschien ook de meest logische verklaring vinden. Ik hoor het echter van veel mensen en zij zeggen het alleen bij het eten van een appel en niet bij een banaan of een mango oid. Lijkt mij dus niet de juiste verklaring.

2) Zuurgraad: Na het eten van een appel stijgt de raad van je maag, wat de maag prikkelt tot het afgeven van een honger gevoel. Maar, de maag is zelf ook zo zuur als de zuurste granny smith, dus hoe kan dat dan ?

3) Laat de suikerspiegel schommelen: Een appel bevat suiker en dit zorgt er voor dat je suikerspiegel stijgt. Na het eten van een appel wordt er insuline aangemaakt, wat er weer voor zorgt dat je suikerspiegel snel weer daalt en dat veroorzaakt dat je na een half uur weer honger hebt. Ook dit klinkt logisch, maar dan zou ik dit na het eten van duiven toch ook moeten hebben ? 

4) Een appel bevat fruitsuikers, pectine, appel- en citroenzuur, een heel klein beetje oxaalzuur, amberzuur, aromatische stoffen, mangaan, zwavel, calcium, ijzer, fosfor, kalium, vezels en enzymen die de stofwisseling stimuleren: Dit is de reden van het hongergevoel. Ander fruit bevat ook enzymen, maar zou het dan de combinatie zijn van al deze stoffen dat het honger veroorzaakt ?

 

Conclusie:

Wat precies de reden is voor het veroorzaken van honger door de appel, is niet helemaal duidelijk. Google is niet eenduidig en dat geeft mij het gevoel dat er nog niet voldoende bruikbaar onderzoek is gedaan naar dit vreemde fenomeen.

Om te zorgen dat je minder honger krijgt na het eten van een appel, is het raadzaam om de appel gelijktijdig met andere voedingsmiddelen te eten. Leg het op een boterham, of snij het in stukjes in je kwark. Ook in een salade kun je met gemak een appel verwerken. 

Smakelijk eten !! 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.