Een bakje chips, kan dat wel ?

Gepubliceerd op 4 januari 2018 om 14:08

04-01-2018; Een bakje chips, kan dat wel ?

Vrouwen die willen afvallen zijn échte toppers !! Zó gemotiveerd en vaak zetten ze meteen de knop helemaal om.

Ik ga afvallen dus ik doe al die chips, chocola of dat snoep de deur uit. Een super motivatie natuurlijk, maar oh zo moeilijk vol te houden.

Wat dat betreft kunnen we (en ik zeg het met pijn in mijn hart :-)) best af en toe iets leren van onze mannen.

Toen ik wilde afvallen moesten alle 'slechte' producten de deur uit. Mijn man deed met me mee, maar die zei meteen 'ik wil best meedoen, maar ik laat er geen glas bier voor staan'.  

Met andere woorden, wij vrouwen zijn soms té geforceerd met afvallen bezig terwijl onze mannen er iets gemoedelijker mee omgaan en soms ook nog beter resultaat boeken.

Ik leer mijn klanten dat de basis van hun eetpatroon gezond moet zijn. Niet alleen omdat ze dan zullen afvallen, maar ook omdat hun lichaam dankbaar zal zijn met al die vezels vitaminen en mineralen. Juist door dat gezonde eten krijg je energie, voel je je fit en kun je de wereld aan. Ik leer mijn klanten ook dat het er bij hoort dat je af en toe iets lekker neemt wat misschien minder gezond is. Afvallen gebeurt wanneer je minder energie tot je neemt dan dat je verbruikt. Of wanneer je meer energie verbruikt dan dat je neemt. Om 1 kilo bij de komen moet je ruim 7000 kilocalorieën extra eten. Met een bakje chips, een stukje chocola of een snoepje kom je dus echt geen kilo bij.

Let op; ik geef ons vrouwen nu geen vrijbrief om maar te snoepen en te snoepen. Wat ik wil zeggen is dat we het afvallen niet zo streng moeten nemen. Af en toe iets lekkers, ongezonds eten hoort erbij. Af en toen niet bewegen hoort er ook bij. En af en toe terug vallen in het oude patroon is ook heel normaal. Kijk naar wat je wél al allemaal hebt gewonnen en welke winst je hebt behaald. Als je zo je afvalrace kunt bekijken, dan weet ik zeker dat je je doel zult behalen !!