Ja, ook ik zocht begeleiding van een gewichtsconsulent

Gepubliceerd op 18 december 2017 om 14:07

Ik ben nooit té dik geweest, maar in mijn puberteit begon ik toch met lijnen. Vroeger toen ik nog groeide kon ik eten wat ik wilde zonder dikker te worden. Toen dat was afgelopen kreeg ik ook wat meer rondingen overal. Ik was dit niet gewend, vond het niet mooi bij mij en begon met lijnen. Jarenlang heb ik alles uitgeprobeerd; pillen, poeders, shakes, soepdieet, montigniac, Sonja Bakker, een diëtiste, wel vet, geen vet, crashdieet en alles daar tussenin. Behalve de pillen en poeders, werkte alles. Tenminste, voor even. Zodra ik met deze diëten stopte kwam alles er weer aan. Na het krijgen van 3 kinderen en enkele medische uitdagingen was ik moe, heel moe. Natuurlijk lag dat in mijn ogen aan mijn drukke leven. Het opvoeden van 3 kinderen, 3 dagen werken, het runnen van een huishouden, hobby's, vriendinnen enz. Pas na een hele tijd besefte ik dat ik wellicht fitter kon worden door gezond te gaan eten. Ik was (en ben) een enorme snoepkont. En mijn kennis reikte zo ver dat ik wist dat suiker je wel eens moe kon maken.

Op dat moment heb ik hulp gezocht. Ik ging naar een gewichtsconsulente en vertelde haar mijn doel. Fitter worden ! enkele kilo's afvallen was mijn subdoel. Er ging een wereld voor me open want door het weglaten van het snoep en door gezond te eten werd ik daadwerkelijk fitter. Ik hoefde niet meer op de bank te gaan liggen 's middags en ook 's avonds viel ik niet meer in slaap voor de tv. Mijn man zei; "je dagen zijn tegenwoordig 2 uur langer". In het begin had ik veel hoofdpijn maar daarna voelde ik me erg prettig.

Omdat ik niet meer terug wil naar die futloze tijd heb ik er geen moeite mee om dit vol te houden.

Mijn basis is gezond eten en daarbuiten zijn er echt wel voldoende mogelijkheden voor mijn snoepmomenten.

Het was de beste stap in jaren !!!