Help, wie of wat kies ik !!

Gepubliceerd op 25 oktober 2017 om 14:02

Je kent het misschien wel. Je wilt afvallen en vol goede moed ga je daar ook meteen mee aan de slag. Je volgt het dieet dat je vriendin ook heeft gevolgd en waarmee ze verbluffende resultaten heeft behaald. Maar wat merk je, het werkt niet. Je probeert het dieet van die collega die recent 6 kg is afgevallen, maar ook dat werkt niet. Aaahhhrrgg, wat nu ?

Op internet zoek je naar een voedingscoach/gewichtsconsultent om je te begeleiden, maar voor wie moet je kiezen in het aanbod dat je via google vindt.

Het beroep Gewichtsconsulente is niet beschermd, wat wil zeggen dat iedereen zich Gewichtsconsulente mag noemen.

Om te weten of je met een professioneel iemand te maken hebt, kun je de volgende dingen doen:

 

* kijk of een Gewichtsconsulente is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dan weet je zeker dat deze persoon zijn kennis op peil houdt. In veel gevallen krijg je de consulten dan ook deels vergoed vanuit de aanvullende verz.

* lees de recensies op de site van de Gewichtsconsulente of vraag naar ervaringen van anderen.

* lees op de site of er over resultaten wordt gesproken en beoordeel deze naar waarheid. 6 kg afvallen in 1 week is niet mogelijk, dus wanneer dit wordt beweerd trap er dan niet in.

* vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en peil je gevoel bij dit gesprek. Wanneer je een klik hebt met de persoon die tegenover je zit zul je makkelijker over zaken kunnen/durven praten. Die vertrouwensband is heel belangrijk.

* kies iemand die je op een gezonde manier laat afvallen met een methode die bij je past. Dat het dieet van je vriendin of collega niet helpt voor jou wil zeggen dat het niet bij je past. Iedereen heeft andere behoeftes waar een andere aanpak bij hoort. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Kies er dus een die voor jou prettig voelt.

 

Succes bij het maken van de juiste keuze !