Aan het werk als gewichtsconsulent

Gepubliceerd op 21 augustus 2017 om 14:01

En dit keer moet ik aan het werk als gewichtsconsulent bij mezelf. Waar ik vorig jaar heel makkelijk en gezond door de vakantieperiode heen walste, merk ik dat ik dit jaar niet zo gezond bezig ben. Ik baal een beetje van mezelf, maar ik weet dat ik daar geen steek mee verder kom. Wat gaat er verkeerd ? Ik beweeg niet zo veel, ik drink te weinig en ik eet niet goed. De dingen die ik eet zijn over het algemeen wel gezond, maar ik eet te weinig. Doordat ik veel op pad ben met de kinderen neem ik mijn tussendoortje 's middags niet. Ik heb niet altijd zin in brood en dan neem ik als lunch ook te weinig. Soms als gevolg dat ik ga snoepen en snacken op een moment dat ik niks te doen heb; 's avonds op de bank. FUNEST !!!

Als ik een periode minder goed eet probeer ik altijd na te gaan wat ik verkeerd doe en waarom. Dit keer is het gemakzucht. Ik heb niet altijd zin om een tussendoortje in mijn tas mee te nemen (terwijl ik wel de tas vol heb zitten met tussendoortjes voor de kinderen). Ik vind het soms ook te lastig om de tussendoortjes die ik lekker vind mee te nemen (yoghurt oid).

Omdat mijn lichaam reageert op minder gezond eten weet ik dat ik het anders moet doen en dus pak ik het na deze constatering meteen aan. De waterfles staat op dit moment naast mijn laptop (al bijna leeg :-)), beneden ligt een tussendoortje klaar op de tafel en de gezonde, gevulde lunch heb ik zojuist gehad. Ik heb al 10 squats gedaan en zo meteen staat er een wandeling gepland.

Ik weet dat mijn lichaam me dankbaar is als ik gezond leef dus waarom zou ik mezelf die dankbaarheid niet gunnen !!!