Aan het werk als gewichtsconsulent

Gepubliceerd op 26 juni 2017 om 13:53

Wat ik het moeilijkste vind aan het ondernemen, is plannen en rust nemen. Ik heb het dan niet zo zeer over het plannen van mijn werk, want dat heb ik in mijn carrière wel geleerd. Letterlijk zelfs, want tijdens mijn werk bij het uitzendbureau had ik o.a. de taak om uitzendkrachten te plannen op diensten. Dan moest ik ervoor zorgen dat er dinsdag om 7.00u iemand op plekje x stond en om 15.00u op plekje Y. Op woensdag moesten er dan 8 om 8.00 starten op de ene locatie en om 11.00u weer 10 op een andere locatie enzovoorts. Nou, plannen dat kan ik wel. Ik ga ook braaf elke dag, nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, naar mijn werkplekje en begin met werken. Ik maak to do lijstjes en deze werk ik netjes af. Wanneer er iets tussendoor komt, vind ik dat alleen maar leuk want ik hou wel van hectiek. Om 15.00u haal ik de kids weer van school en ben ik er voor hen.

Wat vind ik dan moeilijk aan het plannen ?? Huishouden, hobby's, hobby's van de kinderen, kinderen die afspreken, ontspanning, mijn partner zien enz. Alles om het werk heen dus. Ik gun mezelf tussen het werken door geen rust om iets anders te doen, dus ook niet voor het huishouden. Na school, als ik stop met werken ben ik er voor de kinderen want die moeten gebracht en gehaald worden naar vriendjes en vriendinnetjes, of ik moet opletten omdat ik 5 kinderen thuis heb. daarbij moeten ze zwemmen, dansen, drummen en ben ik de taxi. Allemaal heel erg leuk, maar ik vergeet dan wel eens mezelf.

Zoals ik tegen mijn klanten zeg dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen, dat ze hun rustmomenten moeten nemen, iets voor zichzelf moeten doen en dit ook echt moeten plannen, schiet het er bij mij vaak bij in.

Hmm, tijd voor verandering. Vanaf nu plan ik elke dag een rustmomentje voor mezelf in. Even helemaal niks en lekker ontspannen !!