Aan het werk als gewichtsconsulent

Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 13:51

Het is mei en dat betekent dat ik nu ruim 3 maanden volledig aan het werk ben als gewichtsconsulente.

Nog niet één keer heb ik het gevoel gehad dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Wanneer ik ergens aan het werk ga, heb ik na de eerste week al in de gaten of ik het werk leuk ga vinden of niet. Eigenlijk na een dag al. Mijn gevoel laat me op dat gebied nooit in de steek en ik ben dan ook nog nooit terug hoeven komen op mijn gevoel. Begrijp me goed, ook als mijn gevoel de eerste week niet zo goed is, kan ik met veel plezier, enthousiasme en inzet ergens werken, maar dan weet ik voor mezelf al dat ik op die plek geen 65 ga worden. Euhhh, 67 in mijn geval.

Gelukkig (en eigenlijk wist ik dit bij de voorbereidingen al), was mijn gevoel bij het werken als gewichtsconsulente al meteen goed. Natuurlijk krijg ik het wel eens benauwd wanneer ik mijn administratie bijwerk en ik opmerk dat ik alleen maar geld heb uitgegeven en niks heb verdiend. Natuurlijk baal ik wel eens als ik geen nieuwe klanten heb en natuurlijk begin ik een nieuwe groep met knikkende knieën. Wat ik in de afgelopen 3 maanden al geleerd heb, is dat ik voor mijzelf de juiste keuze heb gemaakt. Dat ik moet doorzetten en dat opgeven geen optie is (niet dat ik dat zou willen).

Ik voel me gelukkig in hetgeen ik doe en ik merk dat het zijn vruchten begint af te werpen. Ik krijg nieuwe klanten, ik maak afspraken met diëtisten, fysiopraktijken en andere ondernemers. Allemaal even enthousiast. Mijn netwerk wordt groter en mijn ideeën ook. Over een tijdje kent iedereen Vitalans en mij erbij. Dat is mijn doel en dat doel ga ik behalen. Want weet je, wanneer ik ergens mijn tanden in zet, zal ik niet snel loslaten !!