Aan het werk als gewichtsconsulent

Gepubliceerd op 18 maart 2017 om 13:48

Een eerste traject met een groepje van 4 personen is afgerond en ik vond het geweldig !! 8 Weken lang mocht ik deze vier dames begeleiden naar hun doel, hun streefgewicht. Ik had het getroffen met de groep, want wat waren (en zijn) ze enthousiast. Vanaf de 1e bijeenkomst wilden ze er allemaal voor gaan en stelden ze hun doelen.

Motivatie is het belangrijkste voor een klant. Zonder motivatie zul je je doel niet bereiken. Ik heb dit heel duidelijk aangegeven, maar ik merkte al snel dat het bij hun niet aan motivatie ontbrak. Natuurlijk had eenieder af en toe een moeilijk moment, maar dat is het voordeel van een groepje. Er was altijd wel iemand die een tip of een motivatie had voor de ander. Top om te zien hoe dit effect had op alle klanten. Het weegmoment was wel elke week een spannend moment, maar ik weet niet voor wie dit spannender was, voor mij of voor de klant. Alle vier de dames gaan door met een vervolgtraject welke ook weer uit 8 sessies bestaat, maar wat we nu om de week plannen. Voor mij wil dit zeggen dat ook de deelnemers tevreden waren. Dat bleek ook uit de evaluatieformulieren die ik heb mogen ontvangen. Ik adviseer ook iedereen om de vervolgcursus te volgen. Omdat eten voortkomt uit gedrag, en het gedrag niet van de een op de andere dag veranderd is. Het is daarom wenselijk om hier bij een vervolgtraject nog wat meer bij stil te staan en die noodzakelijke gedragsverandering extra te trainen.

Op dit moment ben ik met 2 nieuwe groepjes gestart en na week 2 zie ik al dat men elkaar motiveert, stimuleert en inspireert. Ik word er vrolijk van als ik mijn kennis overbreng en als ik de mensen kan begeleiden. Het geeft me energie, plezier en een lach op mijn gezicht. Is dat niet hoe een baan moet voelen ? Ik weet zeker: "deze keuze is juist geweest" !!