Van personeelsconsulent naar gewichtsconsulent deel 5

Gepubliceerd op 22 december 2016 om 13:37

Yes, in the pocket. Mijn diploma is binnen en wat ben ik blij. Dit was het laatste onderdeel voordat ik mij echt gewichtsconsulente kan noemen. Het was meteen ook het belangrijkste onderdeel, want zonder diploma geen inschrijving bij de beroepsvereniging en dat wilde ik percé. Zonder diploma ook geen originele titel en zonder diploma ook geen goed gevoel.

Het laatste half jaar heb ik me vooral bezig gehouden met leren en ik vond het nog leuk ook. Nu heb ik nooit een hekel gehad aan leren. Ik was een van die studenten die altijd het huiswerk af had en de toetsen netjes geleerd had.

Toch voelde dit anders. Biologie, geschiedenis en Engels. Ik heb me altijd afgevraagd waarom ik het moest weten, ik ging er toch niet mee verder. Nu wist ik wel degelijk waarom ik het leerde. Het wordt mijn toekomst. Dit diploma geeft me daarom nog een extra goed gevoel.

Het examen zelf was moeilijk, maar ik had er een redelijk gevoel over. Ik kan wel zegen dat ik niet heel erg gespannen was, maar mijn directe omgeving zal anders zeggen. De laatste dagen voor het examen was ik toch wat stiller en was mijn lontje korter. Gelukkig kon mij omgeving ermee omgaan. Dank daarvoor.

Nu nog een mooi plekje zoeken voor dit diploma, zodat ik er naar kan kijken tijdens onzekere perioden, want ik mag me toch een partij trots zijn vind ik zelf en dat ben ik dus ook.