Blog

Weekmenu's of niet ?

In de tijd dat ik nu voedingscoach ben, heb ik de overtuiging gehad dat je blijvend kunt afvallen door de manier van afvallen te kiezen die bij jou past. Én door de juiste begeleiding hierbij te zoeken. In mijn programma koos ik altijd bewust voor de aanpak waarbij mijn klanten vanaf de eerste dag dat ze bij mij kwamen zelf moesten nadenken. Dus niks geen volledige eetschema's of weekmenu's. Uiteraard krijgt iedereen een basis eetpatroon waarop staat wat men mag eten op een dag, maar niet precies per product uitgeschreven (volg je me nog :-)).Nog steeds deel ik mijn eigen overtuiging en ben ik van mening dat je zoveel mogelijk meteen zelf moet nadenken over je eetpatroon en welke producten bij jou passen.Echter ik merk ook dat ik steeds meer vragen krijg voor complete dagmenu's, weekschema's. Blijkbaar hebben mensen hier toch behoefte aan. Niet alle mensen, maar veel ook wel.

Lees meer »

En toen ging ik sporten

Degene die mij kent weet dat ik de laatste jaren niet echt meer heb gesport. Waar ik als kind erg sportief was, zie ik daar zelf als volwassen vrouw vrijwel niks meer van terug. Ik weet zelf ook niet waarom ik sporten niet meer leuk vind. Ergens is er iets mis gegaan. Ik heb het nog wel vaker geprobeerd. Zo ben ik gaan fitnessen, heb ik een tijdje gezwommen en ben ik regelmatig gaan wandelen. Allemaal van korte duur want na enige tijd had ik er geen zin meer in.

Lees meer »

Lieve woorden

Onlangs sloot ik een 1e traject af met een lieve dame. Aan het einde van het traject vraag ik altijd of iemand een evaluatieformulier wilt invullen. Ik leer graag en ik vind het daarom ook fijn om feedback te ontvangen waar ik dan mijn goede punten en mijn leerpunten uit kan halen.

Lees meer »

Zoetstoffen en andere E-nummers

Onlangs las ik een artikel over zoetstoffen en e-nummers. Zeer interessant, zeker omdat in dat artikel precies stond beschreven zoals ik er over denk. In mijn praktijk krijg ik van elke klant wel de vraag 'hoe zit dat met e-nummers?'

Lees meer »

Ja, ook ik zocht begeleiding van een gewichtsconsulent

Ik ben nooit té dik geweest, maar in mijn puberteit begon ik toch met lijnen. Vroeger toen ik nog groeide kon ik eten wat ik wilde zonder dikker te worden. Toen dat was afgelopen kreeg ik ook wat meer rondingen overal. Ik was dit niet gewend, vond het niet mooi bij mij en begon met lijnen. Jarenlang heb ik alles uitgeprobeerd; pillen, poeders, shakes, soepdieet, montigniac, Sonja Bakker, een diëtiste, wel vet, geen vet, crashdieet en alles daar tussenin. Behalve de pillen en poeders, werkte alles. Tenminste, voor even. Zodra ik met deze diëten stopte kwam alles er weer aan. Na het krijgen van 3 kinderen en enkele medische uitdagingen was ik moe, heel moe. Natuurlijk lag dat in mijn ogen aan mijn drukke leven. Het opvoeden van 3 kinderen, 3 dagen werken, het runnen van een huishouden, hobby's, vriendinnen enz. Pas na een hele tijd besefte ik dat ik wellicht fitter kon worden door gezond te gaan eten. Ik was (en ben) een enorme snoepkont. En mijn kennis reikte zo ver dat ik wist dat suiker je wel eens moe kon maken.

Lees meer »

Help, wie of wat kies ik !!

Je kent het misschien wel. Je wilt afvallen en vol goede moed ga je daar ook meteen mee aan de slag. Je volgt het dieet dat je vriendin ook heeft gevolgd en waarmee ze verbluffende resultaten heeft behaald. Maar wat merk je, het werkt niet. Je probeert het dieet van die collega die recent 6 kg is afgevallen, maar ook dat werkt niet. Aaahhhrrgg, wat nu ?

Lees meer »

Aan het werk als gewichtsconsulent

En dit keer moet ik aan het werk als gewichtsconsulent bij mezelf. Waar ik vorig jaar heel makkelijk en gezond door de vakantieperiode heen walste, merk ik dat ik dit jaar niet zo gezond bezig ben. Ik baal een beetje van mezelf, maar ik weet dat ik daar geen steek mee verder kom. Wat gaat er verkeerd ? Ik beweeg niet zo veel, ik drink te weinig en ik eet niet goed. De dingen die ik eet zijn over het algemeen wel gezond, maar ik eet te weinig. Doordat ik veel op pad ben met de kinderen neem ik mijn tussendoortje 's middags niet. Ik heb niet altijd zin in brood en dan neem ik als lunch ook te weinig. Soms als gevolg dat ik ga snoepen en snacken op een moment dat ik niks te doen heb; 's avonds op de bank. FUNEST !!!

Lees meer »

Aan het werk als gewichtsconsulent

Het is vakantietijd en ik wist van tevoren dat dit een periode is waarin er niks gebeurt op het gebied van klanten. Ik heb een leuke zomerchallenge bedacht waar ik nog best druk mee ben omdat ik ruim 90 nieuwsbrieven moet maken en versturen. Verder heb ik natuurlijk wel werk te doen, maar niet in de vorm van begeleiding en coaching.

Lees meer »

Aan het werk als gewichtsconsulent

Wat ik het moeilijkste vind aan het ondernemen, is plannen en rust nemen. Ik heb het dan niet zo zeer over het plannen van mijn werk, want dat heb ik in mijn carrière wel geleerd. Letterlijk zelfs, want tijdens mijn werk bij het uitzendbureau had ik o.a. de taak om uitzendkrachten te plannen op diensten. Dan moest ik ervoor zorgen dat er dinsdag om 7.00u iemand op plekje x stond en om 15.00u op plekje Y. Op woensdag moesten er dan 8 om 8.00 starten op de ene locatie en om 11.00u weer 10 op een andere locatie enzovoorts. Nou, plannen dat kan ik wel. Ik ga ook braaf elke dag, nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, naar mijn werkplekje en begin met werken. Ik maak to do lijstjes en deze werk ik netjes af. Wanneer er iets tussendoor komt, vind ik dat alleen maar leuk want ik hou wel van hectiek. Om 15.00u haal ik de kids weer van school en ben ik er voor hen.

Lees meer »

Aan het werk als gewichtsconsulent

Een eerste traject met een groepje van 4 personen is afgerond en ik vond het geweldig !! 8 Weken lang mocht ik deze vier dames begeleiden naar hun doel, hun streefgewicht. Ik had het getroffen met de groep, want wat waren (en zijn) ze enthousiast. Vanaf de 1e bijeenkomst wilden ze er allemaal voor gaan en stelden ze hun doelen.

Lees meer »

Van personeelsconsulent naar gewichtsconsulent deel 6

Jarig zijn terwijl je een heleboel wensen hebt is leuk kan ik je zeggen. Ik weet nooit iets te vragen voor mijn verjaardag, dus voor familie en manlief is het altijd gebruik maken van hun creativiteit. Dit jaar niet. Ik wilde graag een weegschaaltas, een laptoptas, een bordje voor aan de gevel met mijn bedrijfsnaam erop. Manlief had zelfs moeite met kiezen wat hij zou kopen.

Lees meer »

Van personeelsconsulent naar gewichtsconsulent deel 5

Yes, in the pocket. Mijn diploma is binnen en wat ben ik blij. Dit was het laatste onderdeel voordat ik mij echt gewichtsconsulente kan noemen. Het was meteen ook het belangrijkste onderdeel, want zonder diploma geen inschrijving bij de beroepsvereniging en dat wilde ik percé. Zonder diploma ook geen originele titel en zonder diploma ook geen goed gevoel.

Lees meer »

Van personeelsconsulent naar gewichtsconsulent deel 4

Onlangs startte ik met mijn 1e klant. Sow, wat had ik er zin in, maar ik vond het ook wel erg spannend. Tijdens het kennismakingsgesprek bleek al snel dat de klant het net zo spannend vond als ik. Het gaf meteen een prettig gevoel dat we in hetzelfde schuitje zaten. Ik ging met een goed gevoel naar huis. Het intakegesprek hebben we ook al gevoerd. Meten, wegen, vragenlijsten doornemen en het eetdagboek bekijken. Het gaf me gelijk al wat inzichten en de radertjes in mijn hoofd begonnen al te draaien. Meteen kreeg ik ideeën over hoe ik de klant wilde begeleiden en wat voor hem belangrijk is om te veranderen. Maar ik zag ook dat hij al heel veel goed deed. Ik vind het erg belangrijk om dat ook te benadrukken.

Lees meer »

Van personeelsconsulent naar gewichtsconsulent deel 3

Nooit geweten wat er allemaal voor achterliggende gedachten bij komen kijken bij het bedenken van een logo. Gelukkig weten mijn nichtje en haar partner dat wel en gaan zij aan de slag met mijn logo en huisstijl. Ik ben razend enthousiast en heel erg benieuwd. Als het logo klaar is kan mijn website online en ben ik weer een stapje dichter bij mijn doel.

Lees meer »

Van Personeelsconsulent naar gewichtsconsulent deel 2

Zaterdag ging ik naar de startersdag van de KVK. Pfff wat een informatie. Profielfoto maken, logo ontwerpen, elevator pitch bedenken, luisteren naar een workshop over sociaal media, belastingdienst, administratie enz. Dat er veel op me af zou komen wist ik, maar op deze dag werd het nog even keihard bevestigd. Of het me afschrikt ?? Nee, totaal niet. Ik weet dat het hard werken is en juist dat bevalt me wel. Ik heb leuke mensen leren kennen en oude contacten hersteld. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

Lees meer »

Van Personeelsconsulent naar gewichtsconsulent

Vanaf vandaag is mijn eenmanszaak geboren. Enkel op papier dan nog even. Vitalans is een feit en daar ben ik trots op. Al enkele maanden ben ik aan het studeren, plannen aan het maken, oriënteren en mijn gedachten aan het rangschikken. Ik ga als gewichtsconsulente aan de slag en ik heb er heel veel zin in. Momenteel ben ik druk met het inrichten van mijn website en het ontwerpen van een logo.

Lees meer »