Lotte

Na lang getwijfeld te hebben ben ik toch de uitdaging aangegaan bij Diana. Daar ik alles al wel eens geprobeerd heb en niks blijvend hielp, toch maar bij Vitalans proberen met de gedachte 'wie weet lukt het nu wel'. De mindset, daar was ik nou echt nooit mee bezig, dus het begin van de modules was dan ook even twijfelachtig. Dit verdween snel omdat ik me hiervoor open stelde. na deze module raakte ik alleen al door het enthousiasme van Diana gemotiveerd om die knop om te gaan zetten. Ik begon op een moment zelfs op mijn werk de positieve dingen uit de negatieve dingen te halen tot lachwekkende situaties onder mijn collega's. Het begin was gemaakt. Daarna begon het stukje eetdagboek bijhouden. De eerste weken na het advies en aangepast dagboek van Diana was het voor mij lastig om me goed en tijdig te houden aan deze maaltijden. Ik moest echt mijn weg hierin vinden en nog hoor. De kilo's vlogen bij mij er niet vanaf. Tegenvaller, maar ik was er inmiddels al aan gewend...TOT het moment dat ik me ging meten. Dat viel heel positief uit voor me. Qua kilo's was ik bijna niks afgevallen, maar centimeters wel. Toen ging de knop helemaal om. Ik ben in dit traject geholpen doordat Diana simpele veranderingen of gedachtegangen omzet in oplossingen die voor mij haalbaar en te doen zijn. Ik denk dat ik na dit traject ver kan komen in mijn reis naar een gezonde levensstijl en dat ik over mezelf weer eens kan zeggen: Ik zie er verdomde goed uit!!

 

Lonneke

Wat was de reden voor jou om het online traject te volgen?

Mijn doel  is bewust bezig zijn met voeding, mezelf voorbereiden op de dag en daarmee dus ook de maaltijden.
Ontdekken en leren welke voordelige keuzes ik heb in mijn gedrag wat betreft eten.

Wat waren je twijfels of bezwaren voordat je de samenwerking aanging? (en kan je die ook weerleggen)
Ik toch niet lijnen, ik moet dit alleen kunnen...ik wil geen groepstrajecten.
Deze methode sloot dus perfect aan, zoals ik ben.


Hoe heeft dit online traject jou geholpen en wat beviel je het beste
Het kunnen volgen in mijn eigen tempo, op mijn manier. Wanneer ik tijd heb!
Je filmpjes zijn laagdrempelig en stimulerend.

Wat heeft je positief verrast tijdens het online traject?
Dat alles draait om bewustwording, ik heb altijd zelf een keuze. En die mag soms ook anders zijn. Tijdens mij vakantie heb ik elke dag heerlijk een drankje gedaan, maar daarentegen nam ik enkel een hoofdgerecht en voor en/of nagerecht. Elke ochtend lekker ontbijt en broodjes...misschien iets teveel maar ook elke dag fruit; iets wat ik normaal vergeet op vakantie!

Ik ben er dus blij mee!

 

 

Marloes

Ik vond de opbouw van de online modules erg goed. Ik had verwacht dat ik meteen zou horen wat niet mag en wat wel mag. Maar we begonnen met de mindset, wat eigenlijk het belangrijkste is. Vooral de eerste 3 modules heb ik voor mezelf veel winst behaald. Het is een stok achter de deur en voor mij een goede start!

Persoonlijk heb ik wel wat contact momenten gemist. Ik had het wel fijn gevonden om in die 8 weken minimaal een keer telefonisch persoonlijk contact te hebben. Toch om het wat persoonlijker te maken en meer gewicht aan het traject te geven. Het voelde nu erg vrijblijvend. Uiteraard doe ik dit voor mezelf maar het idee dat ik een telefonische afspraak heb en daar naar toe kan leven, maakt voor mij het traject wat waardevoller.

Verder was het voor mij een interessant traject, wat erg snel afgelopen is 😉

 

De tip van het persoonlijke contact begrijp ik en heb ik toegevoegd aan de mensen die op dit moment instappen in het online traject. Deze krijgen minimaal 1x een zoom call met mij.
Marloes, bedankt voor je waardevolle tip.

 

Kelly
Ik ken je natuurlijk al.een aantal jaren en hebben samen gewerkt. Op internet volg ik je al een tijdje en vond de manier waarop je met eten omging supertof geen dieet maar een andere levensstijl. 
Toen ik eenmaal ja had gezegd tegen je 8 weken ONLINE programma dacht ik nee dit kan ik niet maar uiteindelijk toen je mijn vragen beantwoord hebt en mij al vooraf een dagpatroon gaf wat ik mocht eten ging ik er helemaal voor.

Ik begon 8 weken geleden met 90.2 toen dacht ik dit kan niet meer er moet nu iets veranderen en dat was toen ik jou programma zag. Nu 8 weken later weeg ik 82.5 kg en ik merk het verschil heel duidelijk. Super fijn !!

De manier waarop het programma ging elke week filmpjes en een werkboek vond ik heel prettig. Je kan het doen op een moment dat het jou uitkomt. Wel hoop ik dat ik het nu zelf kan doen.

De tussendoortjes vind ik om af te wisselen soms nog wel lastig, maar de start is er zeker wel.

Diana bedankt en we gaan gewoon door 

 

Iris 29-11-2019

Ik ben in september vol goede moed en met 200% motivatie begonnen aan het groepstraject bij Diana. Door een paar pittige jaren heb ik ergens onderweg geleerd dat het belangrijk is om beter voor mezelf te gaan zorgen. Na jaren de boel de boel te laten wat mijn gewicht betreft, wist ik dat er eindelijk ruimte was in mijn hoofd om iets te gaan veranderen. Nadat ik in juni nog een uitdaging voor mijn kiezen kreeg wat mijn gezondheid betreft wist ik het zeker, nu ben ik er klaar mee/voor.

 

Nadat ik in mijn leven zo ongeveer ieder dieet wel een keer geprobeerd heb en ook weer net zo hard aan de kant gegooid heb (is toch niet te doen op de lange termijn als je jezelf alles gaat ontzeggen !!!), maakte ik een bewuste keuze voor de aanpak van Diana. Ook koos ik, ondanks dat ik dat superspannend vond, bewust voor een groepstraject. Eerdere ervaringen leerden me dat je samen toch echt sterker staat en dat was de reden dat ik toch die torenhoge drempel van jezelf openstellen in een groep, heb genomen.

 

Nu, 12 weken verder en heel wat kilo's lichter en cm's minder, ben ik zó dankbaar dat ik die stap heb gezet. Ik heb mogen ervaren hoe de positieve invloed van Diana heeft gewerkt om vele doelen te behalen zonder dat ik ook maar één moment het idee heb gehad dat ik aan het lijnen ben. Ik heb meer energie en misschien wel het belangrijkste, ik ben een beetje meer van mijzelf gaan houden en ik durf heel soms weer in de spiegel te kijken.

En dat allemaal dankzij die fijne groep die vertrouwd voelde, waarin ik volledig mezelf kon en mocht zijn, maar vooral dankzij de tips, handvaten, adviezen, lieve woorden en steuntjes in de rug van Diana. En alles wat ze zegt klopt, je kunt echt ALLES blijven eten. Ik eet zelfs meer dan ooit tevoren !! Heerlijk toch ?!

 

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik heb een hele goede start gemaakt en alle handvaten gekregen om op eigen kracht en nog altijd met 200% motivatie verder te gaan. Wetende dat Diana er altijd is als het even tegen zit, als ik vragen heb of vast loop.

 

 

 

Marion 22-11-2019

Van alle dieëten is dit het beste wat mij overkomen is. Diana laat je inzien dat je eigenlijk alles mag eten. Maar je moet er wel bewuster mee omgaan. Ikzelf zie het ook niet als een dieet, maar als keuzes maken. Niet meer én én, mar óf óf.
Wat ik heel prettig vond is dat je gewoon kon mee eten met het hele gezin en dat ik geen calorieën hoefde te tellen.

Diana is een fijn persoon die je heel goed begeleidt. Ze geeft veel tips en ze laat je altijd in je waarde. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb gezet. Ik ben al veel afgevallen, maar ik ben er nog niet. Ik weet zeker dat ik samen met Diana mijn doel zal bereiken.

 

 

 

Marieke 3-7-2019

Al een tijdje had ik last van mijn overtollige (zwangerschaps)kilo’s, maar tot dan toe had ik steeds een “excuus” om er niet serieus mee aan de slag te gaan. Daarbij wilde ik leren hoe ik (niet te ingewikkeld) gezonde maaltijden op tafel kon zetten, zodat ik zeker wist dat onze kleine kerel de juiste hoeveelheden aan voedingstoffen binnen zou krijgen. Toen ik alweer een oproep voor een groepstraject zag, ging ik overstag. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!!  De groep was erg gezellig, open en eerlijk. Met de deskundigheid, betrokkenheid, humor, maar ook de serieuze en reëele begeleiding van Diana daarbij, was het traject sneller voorbij dan vooraf gedacht. 

Diana heeft me goed op weg geholpen: Praktische tips werden uitgewisseld, maar ook onzekerheden werden besproken. De regelmatige metingen werkte voor mij prima als een stok achter de deur. De uitstapjes naar andere ‘gezonde’ activiteiten, zorgen voor een leuke afwisseling. 

Nu is het de kunst om zelfstandig door te zetten. De ervaring heeft me ondertussen al geleerd dat ook de “nazorg” goed geregeld is bij Vitalans. 

 

Wat mij betreft een aanrader! 

 

Vrouw, 10-6-2019

Ik ken Diana nog van “vroeger” en zag haar vaker op Facebook voorbij komen. Ik woon niet in de buurt dus ik heb een telefonisch afslank traject gehad bij Diana. Het fijne aan het traject is dat het met gewoon eten is en dat ze echt kijkt waar je valkuilen zitten. Hier is op een fijne manier mee omgegaan tijdens het traject. Door meer rust te creëren en dan vooral een momentje voor mezelf heeft ze me niet alleen geholpen bij het afvallen maar heeft het ook bijgedragen aan een beter tijdsindeling voor mezelf. Het fijne is dat je een lijst krijgt met wat en hoeveel je mag eten. Dit heeft me met name in het begin geholpen zodat ik een goede houvast had. Bij mij was het bewustwording van wat je op een dag allemaal eet zonder dat je er erg in hebt. Daarna is de knop eigenlijk vrij makkelijk en snel omgegaan. Ik ben heel blij met het eindresultaat en kan het ook erg goed volhouden.

Dus ik zou zeggen, begin meteen!

 

Corrie, 10-4-2019

Na een tijd doorgemaakt te hebben dat het me allemaal niet zo interesseerde hoe ik eruit zag en hoe ik mij voelde, nam ik het besluit om toch maar iets te gaan doen aan mijn gezondheid. Ik woog zeker een aantal kilo’s teveel en ik voelde er mij niet prettig bij. Het allerbelangrijkste was echter die moeheid. Als ik thuis kwam na een dag werken voelde ik mij verschrikkelijk moe. Om dan nog te gaan koken voor mijzelf was vaak teveel gevraagd en als ik dan langs de supermarkt kwam nam ik maar een diepvriesmaaltijd. Mijn besluit stond vast! Ik zou bij Diana het groepstraject gaan volgen. De eerste keer was het nog een beetje aftasten maar het werd al snel een groep die elkaar stimuleerde. Diana bleef ieder zijn proces volgen en had vragen en gaf advies. Voor mij was het belangrijk om gezonde voeding tot mij te nemen en ik moet toegeven dat ik vanaf dag 1 weer gezond sta te koken. Ik koop bewust mijn boodschappen en let op wat ik eet. Het is een gewoonte geworden en het voelt super goed.

Het traject is afgelopen bij Vitalans maar ik ga zeker door! Ik ben mijn kilo’s kwijt en ik voel mij s’avonds nog lekker fit! Wat wil ik nog meer!

 

Sonja, 27-3-2019

Mijn keuze voor het groepstraject was om gemotiveerd te blijven door medecursisten die dezelfde valkuilen hebben rondom afvallen. Mijn hoofddoel is mij fitter voelen en zeker 5 kg afvallen. Ik kan zeggen dat ik beide doelen keurig heb behaald. 

Behaald mede door de motivatie van Diana en de medecursisten. Diana is iemand die je motiveert de betere keuze te kunnen maken. Alles mag en niets is fout. Hierdoor ben ik in positieve zin geprikkeld. 

Verder heb ik geleerd rustiger te eten, te genieten van het eten en bewustere keuzes te maken ook al is het dat lekkere stukje vlaai eten bij een verjaardag. 

We hebben een hele gezellige groep die elkaar stimuleert, alle ervaringen deelt en tips heeft voor elkaar. Maar ook een groep waar veel gelachen wordt. 

Ik ben er nog niet want nu is het de kunst te blijven volhouden. Ik heb wel ervaren dat ik na een vakantieperiode, die me normaal moeilijk valt omdat ik dan “even alles lekker los laat”, de draad sneller op heb kunnen pakken om weer in het ritme van maaltijden en gezonde keuzes te komen. 

Diana blijft op zoek gaan om een traject, ook al is het in een groep, toch individueel te blijven bekijken. Bijvoorbeeld; hou je echt niet van yoghurt, wat kan voor jou dan een goed alternatief zijn.  

Iedereen bedankt die mij heeft geholpen bij dit traject en in het bijzonder Diana.

 

Patricia, 14-1-2019

Ik zag via facebook dat Diana een groepstraject zou starten gedurende 12 weken. Ik had er direct een goed gevoel bij en na het intake gesprek is dit gevoel alleen maar sterker geworden. Je mag alles eten. Ik heb altijd last gehad van een echt jojo effect en mijn grote schrik was om weer te kunnen genieten van eten. Ik wist dat dit traject de juiste manier zou zijn en dat het deze keer goed zou gaan. 

Eindelijk was het september, een spannend moment. Het was een fijne groep en ook Diana was super. Je voelde je er direct op je gemak.

De coaching, uitleg over voeding, voorbeelden van eetmomenten, het helpen zoeken naar de juiste weg. Ook werd er geholpen om samen een juiste weg te vinden bij het werken in de zorg met onregelmatige diensten.

Samen met de steun, motivatie en gezellige sfeer van de groep is het me gelukt om heel wat kilo's (7,2 kg) af te vallen. Veel meer dan ik had verwacht. Nu is het traject al even achter de rug en ben ik weer bijna 2 kg kwijt geraakt.

Je doet het zelf maar zonder de steun van de groep en Diana zou het me niet gelukt zijn.

De 2 sportsessies mochten er zeker ook zijn en de afsluiting met een high tea was geweldig en lekker verzorgd door Diana.

 

Ik eet nu veel en gezond. Ik heb leren genieten van elke maaltijd en elk tussendoortje. Ik heb vooral geleerd dat je mag genieten van een lekker ongezond tussendoortje. Het was voor mij erg moeilijk om te kunnen genieten van vb. een stukje vlaai. Nu lukt me dat en ik ben super blij.

Ik ga gewoon door met dit eetpatroon en ga ervoor om nog wat kilo's te verliezen. Dit gaat gewoon lukken. Ik raad het zeker iedereen aan. Het is fijn om via het groepstraject kilo's kwijt te raken, te genieten en je energieker te voelen.

 

Vrouw, 29-11-2018

Zojuist heb ik mijn afvaltraject bij Vitalans succesvol afgesloten. Ik heb mijn streefgewicht behaald en daar ben ik heel blij mee! Weliswaar ging het afvallen ook even gepaard met een terugval (en kwam ik weer wat aan), maar dankzij de deskundige en actieve begeleiding van Diana Flekken ben ik weer op het goede spoor gebracht. Zij bleef steeds betrokken (naast de persoonlijke contacten was er ook geregeld email-en appcontact), en stuurde me met optimistische, maar vastberaden hand weer terug op het spoor! Ze bracht me vooral ook de basisbeginselen van eten bij, een vast eetpatroon en dagelijks vaste porties (calorie-inname). Dit gaf enorme houvast! Zonder haar was het me zeker niet gelukt!
Dank je wel Diana!! En veel succes met Vitalans!!

 

Man, 23-11-2018

Waarom ik koos voor een groepstraject bij Vitalans ?

Ik wilde wat kilo's eraf maar ik wist niet hoe. Vooral tussen de maaltijden door wist ik niet wat ik moest pakken en de hoeveelheid van de maaltijden vond ik lastig. Daarom had ik me aangemeld voor het groepstraject van Vitalans en doordat het een groep is kan je elkaar gemotiveerd houden en helpen. Nu, 2 maanden verder en ruim 5 kilo lichter weet ik wat ik op een dag kan eten, zonder honger te hebben. Bij Vitalans heb ik de handvatten gekregen waarmee ik gezonder kan leven en nog steeds lekker kan eten wat ik zelf wil. Niet alleen de praktische informatie van Diana helpt me enorm, maar ook de hulp van de groep heeft mij hierbij geholpen.

Twijfel je of je ook mee moet doen aan het groepstraject ? Gewoon doen ! De tijd die je erin steekt krijg je dubbel en dwars terug !

 

Vrouw, 15-11-2018

Lang getwijfeld of een groepstraject iets voor mij zou zijn, uiteindelijk afgelopen zomer toch de stap gezet.

Tijdens ons intakegesprek voelde ik mij direct op mijn gemak. Diana straalt rust en behulpzaamheid uit, ik kreeg vertrouwen.

Ik heb aardige mensen leren kennen, ieder met zijn eigen verhaal.

Ik had moeite met mijn jojo-effect, wist even niet meer hoe ik blijvend resultaat kon behalen.

Diana gaf steun d.m.v een luisterend oor, handige tips, weekmenu’s, en de bewustwording dat VITALANS geen dieet is, maar een nieuwe gezonde eetgewoonte.

Ik kan dit jaren blijven volhouden, omdat je mag blijven genieten, van ‘n frietje, alcoholisch drankje, stukje vlaai, omdat je leert bewuste keuzes te maken.

Ik ben nog niet op mijn streefgewicht, maar ben goed op weg.

Ook na het groepstraject, ga ik door, omdat ik mij lekker in mijn vel voel, en weer lachend in de spiegel kijk.

 

Geef het een kans, je lichaam is het waard!!

 

Pia 29-05-2018:

Ik ben al een paar jaar niet helemaal tevreden met hoe ik er uitzie en daarnaast was ik ook altijd erg moe. Ik kon makkelijk 12 uur slapen en nog steeds moe zijn. Om zelf af te vallen had ik niet de discipline voor, en na de kerstdagen vond ik mezelf echt te zwaar. Na een tijdje heb ik toen besloten om het op te pakken en Diana te contacteren. Tijdens het intake gesprek kreeg ik een eetschema waar in stond wat ik per dag allemaal kon eten, dit was precies de houvast en duidelijkheid die ik nodig had. Daarnaast ben ik ook nog intensief gaan sporten en de kilo’s vlogen er met gemak af. Heerlijk gevoel was dat! Na een paar weken ging ik me veel fitter voelen, dit was ook een van de doelen. Na ongeveer 8 weken ben ik heel wat kilo's afgevallen en zelfs meer dan wat ik van te voren als doel had opgesteld. Ik zit weer lekker in mijn vel en ik heb nu genoeg informatie om deze gezonde levensstijl door te zetten.

 

Nienke 29-01-2018:

Al jaren let ik op mijn gewicht. Door een hele drukke tijd was er de afgelopen 1,5 jaar weinig van sporten terecht gekomen en door een druk sociaal leven aten we vaak ongezond, te veel lekkernijen, te grote hoeveelheden etc. Daarnaast houd ik enorm van snoepen en als ik eenmaal begin weet ik van geen ophouden. Hierdoor was ik in 1,5 jaar tijd wel 4-5 kilo zwaarder geworden en ik voelde me verre van fit. Nu moest het toch echt afgelopen zijn, dacht ik, maar zelf lukte me dit niet. Ik heb echt een stok achter de deur nodig! Ik ben gaan zoeken via google en social-media naar voedingscoaches en diëtisten in de omgeving. Zo kwam ik bij Vitalans terecht en de manier zoals Diana het aanpakt, sprak me enorm aan. Geen crashdieet of shakes of dergelijke want dat wilde ik niet, ik wilde definitieve een verandering van mijn eetpatroon/levensstijl. Eerst heb ik een intake- gesprek gehad, en toen was ik helemaal overtuigd dat dit de goede weg zou zijn. Begin november 2017 ben ik begonnen en in 8 weken tijd was ik zonder al te veel moeite, 4,7 kilo kwijt!!! En niet onbelangrijk ik voel me een stuk fitter doordat ik gezonder ben gaan eten en hierdoor heb ik veel minder behoefte aan zoetigheid. Ik heb voor het individuele traject gekozen, waarbij Diana naar mij thuis komt voor het consult, wat een luxe! Ze heeft alle tijd voor je en denkt graag met je mee, iedereen is anders en daar past ze de voedingsschema’s op aan. Omdat ik nog wat meer kilo’s kwijt wil, ga ik nog even door. Hopelijk kan ik over een paar maanden zeggen dat ik weer wat kilo’s kwijt ben. Diana, hartstikke bedankt voor je steun en de stok achter de deur!

 

 

Kim 13-11-2017:

Ik zag Vitalans al een paar keer voorbij komen op social media en dacht telkens: 'misschien ook eens goed voor mij'.  Na 2 zwangerschappen en vooral na veel genieten van het 'bourgondische leven' mochten er best wel een aantal kilo's van af. Daarnaast wilde ik me graag fitter voelen, en daar kan uiteraard gezonde voeding ook een rol in spelen. Toen de aankondiging met nieuwe cursusdata voorbij kwam dacht ik, nu dan ook maar eens actie!  

Twee maanden geleden begon ik gemotiveerd, maar ook enigszins gereserveerd, aan de cursus. Voor mijn gevoel deed ik al best veel 'goed' en wist ik eigenlijk ook wel al wat beter kon. Vaak waren dit de 'sociale momenten', die wij (eerlijk is eerlijk) elke week wel hebben. En die gezellige momenten wilde ik ook zeker niet gaan schrappen. Dus was ik erg benieuwd of ik dat wetende toch goede resultaten kon boeken. En... ja dat kon! 

 

Ik ben inmiddels 5 kilo lichter, en van plan om deze dalende lijn op de weegschaal nog even door te zetten!! En het allermooiste hierbij is dat het me eigenlijk vrij weinig moeite kost. Daarbij heb ik de wekelijkse gezellige sociale momenten geen een keer over geslagen.

Bij Vitalans leerde ik dat ik inderdaad al veel goed deed, maar dat er ook nog best wat simpele dingen beter konden. Regelmatig eten, meer zuivel en groenten en de aardappel weer meer waarderen, dat waren dingen die ik meer heb toegepast in mijn eetpatroon. Maar het allerbelangrijkste was wel: niet én, én maar óf, óf!

Zo simpel, maar zo doeltreffend. Waar ik had gedacht dat dit afbreuk zou doen aan genieten van eten, merk ik juist dat ik veel bewuster geniet van lekker eten.

Zonder Vitalans had ik deze inzichten, en op momenten ook de 'stok achter de deur' niet gehad en dit resultaat zeker niet bereikt.

 

Voor mensen die ook hulp willen bij een gezonder eetpatroon en een paar kilo's eraf krijgen kan ik Vitalans dan ook bijzonder aanraden. Twee zaken die ik bij Vitalans erg gewaardeerd heb in de aanpak wil ik tot slot nog vermelden:

- het basisvoedingsschema van Vitalans is gemakkelijk toe te passen en biedt veel keuzevrijheid; daarom is het makkelijk te combineren met werk en gezin!

- de coaching gaat ontzettend uit van positiviteit, niet te streng naar jezelf als er eens een mindere dag is, wél er bewust van genieten en de dag erna weer met nieuwe motivatie terug aan de gezonde voeding. Zo blijft gezond eten leuk!

 

 

Niek 2-8-2017:

Vitalans heeft mij geleerd hoe gemakkelijk het kan zijn om gezond te eten en bewust je keuzes te maken. 

Voordat ik aan Vitalans was begonnen at ik heel ongezond en heel onregelmatig. Ik 'wist' wel hoe een gezond voedingspatroon eruit zag maar kon dit niet toepassen in mijn eigen levensstijl.  

Dankzij Vitalans heb ik het gezonde voedingspatroon toe weten te passen in mijn eigen leven. Ik kwam er al snel achter dat dit best makkelijk was en dat het makkelijk is om vol te houden. 8 Weken verder ben ik een aantal kilo's verloren, ben ik veel fitter geworden en voel ik mij stukken beter dan voorheen!

Wij hebben nu met een aantal mede cursisten een groeps-app aangemaakt waarbij we ons wekelijks wegen en benoemen hoeveel we zijn afgevallen of juist aangekomen zijn. Dit werkt erg stimulerend. 

 

Vitalans biedt ons de mogelijkheid om na een paar weken nog eens langs te komen en te meten hoeveel lichaamsvet en BMI zijn verloren, super!!

Ik heb erg veel aan Vitalans gehad en zou het iedereen aanraden die niet zou weten hoe hij of zij zijn slechte eetgewoontes zou moeten veranderen. 

 

 

Toos 30-7-2017:

In mei ben ik gestart met een groepstraject bij Vitalans. Ik had al meerdere lijnpogingen gedaan en was hier ook mee afgevallen, maar elke keer was het moeilijk om het vol te houden. Zodra ik weer ‘normaal’ ging eten kwamen de kilo’s er gewoon weer bij. Omdat ik toch weer beter in mijn kleren wilde passen heb ik me aangemeld en begon ik met grote motivatie aan het traject.

Vanaf het eerste moment voelde ik me prettig bij wat ik deed. Ik kreeg een basiseetpatroon en daarbij een legioen aan variatiemogelijkheden. Zo kon ik er toch mijn eigen draai aan geven.

Ik viel gemiddeld een kilo per week af en aan het einde was ik ruim 8 kg kwijt. Ik voel me weer fit, heb meer energie en mijn kleren zitten weer zoals het hoort.

Het fijne aan deze cursus vond ik de begeleiding. Ik kreeg heel veel informatie waar ik ook echt iets aan had. Daarbij werd ik gemotiveerd en kreeg ik tips bij moeilijke momenten. Ondanks dat het een groepscursus was kreeg ik toch persoonlijke aandacht wat erg prettig was. Ik mocht vaak en veel eten, dus honger was er niet bij. En, wat ik heel belangrijk vind is dat ik niet anders hoefde te koken. Ik hoefde geen onbekende ingrediënten te kopen, ik kon gewoon genieten van mijn aardappelen, vlees, pasta of soep. Het kon allemaal. Ik weet zeker dat ik dit vol ga houden, maar voor die stok achter de deur ga ik na de vakantie verder met de vervolgcursus. Ik vind het prettig dat ik die begeleiding nog even kan vasthouden.

 

Marian 19-7-2017:

Mijn 8 weken (9 eigenlijk met de introductie les meegeteld) zitten er al een week op.

Ik ben nog steeds erg gemotiveerd en dat heb ik mede te danken aan de manier waarop Diana cursus geeft. Haar inzet,  betrokkenheid en enthousiasme werken aanstekelijk. Natuurlijk moet je het zelf doen, dat is een ding wat zeker is maar Diana is wel een goede stok achter de deur. Daarbij heb ik ook het geluk dat ik in mijn omgeving nog 3 mensen heb die gelijktijdig aan de cursus begonnen zijn en ik moet zeggen dat werkt bijzonder goed. We houden elkaar in evenwicht. (op gewicht hopelijk ?)

Ik ben een echte levensgenieter en een Bourgondiër maar door deze cursus ben ik erachter gekomen dat je ook van ‘gezonde’ hapjes en drankjes kan genieten.

Ik ben vandaag precies 5 kg in gewicht kwijt. Ik ben op de goede weg. Ik ga zeker door.

 

Els 10-7-2017:

 Vanaf januari ben ik gestart met het Vitalans groepstraject. Met een gezellige, gemotiveerde groep ging ik aan de slag om enkele kilo’s kwijt te raken. Ik deed dit voornamelijk vanwege mijn gezondheid. De bekende ‘ouderdomssuiker’ lag op de loer en de huisarts adviseerde mij om wat af te vallen. Vanaf de eerste bijeenkomst was ik geboeid. De theorie, de uitleg in de les en de opdrachten gaven mij inzicht in mijn eetpatroon en vooral ook in mijn gedrag. Waarom at ik wat ik at en hoe kon ik dit ombuigen. Wat kon ik tijdens etentjes doen en met een verjaardag. Wat doet beweging met mij en waarvoor is die nodig. Allemaal onderwerpen waar ik over na mocht denken en die mij erg bewust maakten. Ik kreeg een basis eetpatroon voorgelegd met een scala aan variatiemogelijkheden. Dat vond ik prettig. Enerzijds werd mij in grote lijnen verteld wat ik mocht eten en anderzijds kon ik daar geheel mijn eigen invulling aan geven. Natuurlijk moest ik dingen laten, of er anders mee omgaan, maar aan de andere kant mocht ik toch alles blijven eten. Onze vaste frietdag is dan ook niet van het menu geweken. 

Ik ben erg tevreden over de begeleiding van Vitalans. Het is een concept dat echt werkt en dat ik ook voor de rest van mijn leven kan volhouden. Ik ben bijna 10 kg afgevallen en ik ga door met de maandelijkse weegmomenten. Ik weet dat ik het nu zelf kan, maar ik wil nog een klein beetje een stok achter de deur houden.

 

Yvon 18-5-2017:

Ik heb 8 weken de Vitalans cursus gevolgd en ben in totaal ruim 4 kg afgevallen, wat ook mijn doel was. Ik heb al vaker diëten geprobeerd, zoals o.a. ananas dieet, sonja bakker, en 40 punten (calorieën tellen). Het fijne van deze cursus is dat je geen aparte spullen hoeft te kopen en dat je in principe toch alles kunt eten, alleen op een andere manier. Door je eetwijze aan te passen is het dan ook makkelijker om dit na de cursus door te zetten. Je hebt geen honger en moet zelfs 6x per dag iets eten. Verder is het belangrijk dat ik alles voldoende binnenkrijg. Zelfs na de cursus ben ik op eigen houtje nog 1 kilo afgevallen.

Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet want nu weet ik wat gezond eten is en kan ik dit ook makkelijk volhouden.
 

Nelly Sleven 16-5-2017:

 Als deelneemster aan de cursus van Vitalans Heel ( Diana Flekken) kan ik u

de door Diana geheel verzorgde cursus van harte aanbevelen.

Onder deskundige begeleiding van haar ben ik in acht weken tijd, zonder al teveel

te moeten laten met eten, bijna 5 kilo afgevallen.

Gezonder eten en beter opletten wat er allemaal door het mondje gaat is hierbij wel belangrijk, want het gezegde ieder pondje gaat door het mondje is natuurlijk waar !

Doordat ik via goede tips tijdens de cursus gezonder en vaker eet, maar minder

dan normaal, ben ik afgevallen en dat was ook het streven.

Mijn partner profiteerde natuurlijk ook mee en viel ook af. Veel wandelen in combinatie met anders leren eten blijkt een hele goede combinatie te zijn! Daarnaast moet men natuurlijk ook zeer gemotiveerd blijven en doorzetten om resultaten te behalen. De cursus van Vitalans is hierbij een hele goede stok achter de deur. Ik ben een tevreden cursist geweest, mede omdat de cursus op een leuke ongedwongen manier werd gegeven kan ik deze bij u allen alleen maar aanbevelen. Doe er uw voordeel mee !

 

Lies 8-5-2017:

Na een paar jaar van wat kilo’s erbij vond ik het tijd om het roer om te gooien. Ik wilde graag weer in de kleren passen van een paar jaar geleden. Via haar moeder kwam ik met enkele kennissen in contact met Diana Flekken, gewichtsconsulente van Vitalans. Ik wist in de eerste instantie niet wat ik kon verwachten. We meldden ons aan om een groepstraject te volgen van 8 bijeenkomsten. Na vele informatie, recepten, leuke gesprekken en weegmomenten ben ik blij dat ik de stap heb gezet naar een gezonder leven en gewicht. Iets meer dan 7 kilo afgevallen, meer energie, een blijer mens. Diana heeft mij geleerd dat het niet alleen gaat om calorieën te tellen, maar om gezonde producten te eten. Je kunt heel lekker en gezond eten en helemaal niet het idee hebben dat je een dieet volgt. Diana vind ik een goede consulente, die ik aanbeveel bij iedereen die wil afvallen op een gezonde en vooral op een gemakkelijke manier.

 

Corina 17-4-2017:

Toen ik aan het Vitalans traject begon dacht ik "ik sport 2x per week best intensief en val niet af, waar ligt dat aan". Ik heb toen enkele dagen bijgehouden wat ik allemaal at op een dag. Eigenlijk niet zo slecht dacht ik. Diana heeft dit eetdagboek geanalyseerd en dacht daar toch iets anders over. Elke dag een koekje !! Waarom niet dacht ik nog. Nu tijdens de cursus en de vervolgcursus weet ik dat het niet goed is om elke dag koekjes te eten, of in de avond chips. Ik was me er niet van bewust dat ik dat allemaal at en Diana heeft me dat doen inzien. Ondertussen heb ik de koekjes geruild voor nog een keer fruit en de chips is yoghurt met muesli geworden. Vooral na het sporten had ik echt honger en ook dat heb ik opgelost door een bak zuivel te eten in plaats van koek of chips.

Mijn advies; Begin al eens een keer om een week bij te houden wat er allemaal in je mond verdwijnt, bewust of onbewust en laat dit door een gewichtsconsulent analyseren. Bespreek dit later met je consulente en je zult hierna steeds meer bewust worden van je eetpatroon.

Je bent nooit te laat om aan jezelf te werken, of het nu om afvallen, gezond eten, sporten of een andere manier van gezond leven gaat.

 

Gonny 13-4-2017:

In januari 2017 ben ik gestart met de groepscursus van Vitalans. De reden dat ik dit gedaan heb was in eerste instantie niet om af te vallen, maar om bewust te worden van mijn eetgewoonten. Enkele kilo's afvallen was wel een subdoel.

Al sinds jaar en dag eet ik slecht. Voordat ik met de cursus begon nam ik vaak niet de tijd om te eten en drinken en soms at ik dus alleen 's avonds. Dit wilde ik veranderen. Diana heeft me bewust gemaakt van mijn slechte eetpatroon en ze heeft me laten inzien waarom het belangrijk is om voldoende te eten en te drinken. Ik miste een deel voedingsstoffen en ik weet nu ook dat dit risico's met zich meebrengt. De opdrachten hebben me goed doen nadenken over mijn eetgewoonten en hoe ik dit kon veranderen. Samen met Diana heb ik gekeken naar wat voor mij het beste functioneerde qua eetpatroon. Nu eet ik 's morgens yoghurt, tussendoor fruit en probeer ik de rest van de dag ook goed te eten en te drinken. Ik neem eten mee voor onderweg en ik neem meer de tijd om te eten. Ik vind het nu zelfs lekker. In het begin was ik nog bang dat ik door meer te eten zou bijkomen, maar niks was minder waar. Doordat ik meer regelmaat in mijn eetpatroon heb ben ik 4 kilo afgevallen en 5 cm smaller geworden.

Ik vind het prettig om de cursus in groepsverband te volgen omdat we elkaar motiveren en stimuleren. Alleen zou het me niet gelukt zijn. Ik ben verder gegaan met de vervolgcursus omdat ik er zeker van wil zijn dat ik die knop definitief omgezet heb en zodat ik nog eventjes de stok achter de deur heb. Ik ben erg benieuwd hoe het nu verder gaat.

Wanneer je nog twijfelt of je de stap naar begeleid afvallen moet nemen, zou ik zeggen; doen !! Het werkt en je leert er enorm veel van.